Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA) tarafından yapılan açıklamada, Kızılhacılı köyü kırsalında meydana gelen mayın patlamasında, Azerbaycan Sınır Hizmetine bağlı bir astsubay ile bir ANAMA çalışanının bacaklarından yaralandığı belirtildi. Patlama sonucunda iki ANAMA çalışanının da şarapnel parçalarıyla yaralandığı kaydedildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Olayın ardından derhal soruşturma başlatıldı. Patlamanın meydana geldiği Kızılhacılı köyü, uzun yıllar Ermenistan'ın işgali altında kaldıktan sonra 24 Mayıs'ta Azerbaycan'a iade edilmişti. Bu bölgede mayın temizleme faaliyetleri devam ederken, Ermeni güçlerce döşenmiş yüz binlerce mayının bulunduğu tahmin ediliyor.

2. Karabağ Savaşı Sonrası Mayın Tehlikesi

Twitch yayıncısı Jahrein kimdir, kaç yaşında, nereli? Jahrein neden tutuklandı? Twitch yayıncısı Jahrein kimdir, kaç yaşında, nereli? Jahrein neden tutuklandı?

Karabağ Savaşı'nın sona erdiği günden bu yana, Azerbaycan'da mayın patlamaları büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Savaşın sona erdiği günden bugüne kadar 66 Azerbaycanlı, mayın patlaması sonucu yaşamını yitirdi, 300'den fazla kişi ise yaralandı.