Aybüke Öğretmen'in hayatı ve vefatı, Türkiye'de büyük bir üzüntü yarattı. 2017'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Aybüke Yalçın’ın hikayesi, ‘Öğretmen Oldum Ben’ filmiyle ekranlara geldi. Filmin çekildiği yerler ve oyuncular hakkında detaylı bilgi haberimizde.

Aybüke Öğretmen Kimdir?
Şenay Aybüke Yalçın, 3 Eylül 1994 tarihinde Çorum’da doğdu. Müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Batman’ın Kozluk ilçesindeki Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak göreve başladı. Kısa süre içinde hem öğrencilerinin hem de meslektaşlarının gönlünde taht kurdu.

Aybüke Öğretmen Nerede Şehit Oldu?
Aybüke Öğretmen, 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Öğrencilerine karnelerini verdikten sonra eve dönmek üzere okuldan ayrılan Aybüke Yalçın, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik saldırıda ağır yaralandı. Kozluk Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi.

"Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" Filmi Nerede Çekildi?
2023 yapımı "Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" filmi, Aybüke Öğretmen’in hayatını ve öğretmenlik mücadelesini beyazperdeye taşıdı. Murat Onbul’un yönetmenliğini üstlendiği film, TRT ve Bee Yapım ortaklığıyla çekildi. Film, Türkiye’nin birçok ilinde izleyiciyle buluştu.

Filmde Kimler Rol Alıyor?
Filmde Aybüke Öğretmen’i Nihayet Şahin, babası Sadık Yalçın’ı Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandırdı. Diğer oyuncular arasında Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü, Zeynep Kankonde ve Zeliha Kendirci yer alıyor.

Aybüke Öğretmen’in Anısına Yapılanlar
Aybüke Öğretmen’in anısı, Türkiye genelindeki birçok okul, kütüphane, sanat atölyesi ve park gibi yerlerde yaşatılıyor. Adı, görev yaptığı müzik atölyesine, Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne, mezun olduğu Körfez Anadolu Lisesi’ne, Batman Üniversitesi’ndeki bir sınıfa ve diğer birçok mekâna verildi. Ayrıca, her yıl 9 Haziran ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mezarı başında ve görev yaptığı okulda anılmakta.

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

Terör Saldırısı ve Sonrası
Aybüke Öğretmen’in şehit düştüğü saldırıda, teröristler olay yerinden kaçarken güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Bu saldırının ardından, Aybüke Öğretmen'in şehit olduğu olayda kullanılan bomba düzeneğini hazırlayan teröristler etkisiz hale getirildi. Aybüke Öğretmen’in şehit edilmesinin ardından, ülke genelinde birçok protesto ve anma etkinliği düzenlendi.

Aybüke Öğretmen'in hayatı, azmi ve fedakârlığı, Türk milletinin gönlünde daima özel bir yer edinmiş durumda.