Ehlibeyt Kudret Dağı Vakfı Çorum Şubesi Cemevi’nde düzenlenen Aşure lokması önceki gün yoğun katılımla gerçekleşti.

Çorum’da çocuklar için parklarda güvenlik ve konfor artıyor! Çorum’da çocuklar için parklarda güvenlik ve konfor artıyor!

Etkinliğe Çorum Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Halk aşıklarının sazları eşliğinde günün anlamına uygun söylenen deyişlerin ardından, okunan gülbeng sonrası aşurelerin dağıtılması ile program sona erdi.

KANAAT ÖNDERLERİNİN SORUMLULUKLARI BÜYÜK

Ehlibeyt Kudret Dağı Vakfı Genel Başkanı Erdal Doğan yaptığı konuşmada kanaat önderlerinin tarih boyunca toplum üzerinde önemli etkiler bıraktığına dikkat çekerek, özellikle yazarlar ve din adamlarına kimi konularda büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

YEZİT’İN YOLUNDAN YÜRÜYEN HALA YEZİT’TİR

Kerbela katliamı hakkında katılımcılara ayrıntılı tarihsel bilgiler aktaran Doğan, konuşmasında halk kesimlerinin tarihsel süreç içerisinde birbirine düşman şekilde ayrıştırılmasının doğru olmadığını belirterek, ‘Bugün Yezit’in yolundan giden hala Yezit’tir. Kim kamu malına el uzatıyorsa, mazlumun, yetimin hakkını yiyor ve yiyene ses çıkarmıyorsa; bilin ki Yezit’in işlevini yapıyor demektir’ dedi.

TOPRAKLARIMIZIN KIYMETİNİ İYİ BİLMELİYİZ

Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hepimiz kardeşiz. Yaradan dirliğimize birliğimize zeval vermesin. Devletimize, milletimize, ordumuza, polislerimize, yetimlerimize, yoksullarımıza zeval vermesin. Hepimiz biriz. Ben aleviyim. Ben sünniyim. Kürdüm. Çerkesim. Kısaca ben insanım. İnsanlar arasındaki ayrım kalksın, huzur gelsin. Topraklarımızın kıymetini iyi bilmeliyiz. Bunun için Çanakkale’ye bir kez gitmeniz yeterli. Orada 13 yaşındaki 15 yaşındaki çocukların bu vatan uğruna nasıl şehit düştüklerini görmelisiniz. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Allah bu toplumu birbirine düşüren fesatçılar fırsat vermesin.”