Bu çerçevede Çorum Merkez Ovasaray köyünde ve Çevre Yolu civarında kurulan çadır kentte yaşayan göçmenlere yönelik bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

50 yaş üstüne yılda 1 kez prostat muayenesi tavsiyesi 50 yaş üstüne yılda 1 kez prostat muayenesi tavsiyesi

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Aşılama, her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden biridir. Aşılar, sadece aşılanan bireyleri korumakla kalmaz, aynı zamanda bağışıklık kazanan kişilerin hastalığın toplum içinde yayılmasını engelleyerek, aşılanmamış bireylerin de korunmasını sağlar. Bağışıklamanın sağlık açısından sağladığı kazanımların yanı sıra, ekonomik ve sosyal açıdan da önemli katkıları bulunmaktadır.

Aşılama konusundaki toplumsal farkındalığı artırmak, daha fazla çocuğun ve yetişkinin aşıyla önlenebilir hastalıklardan korunmasını sağlamak, bu hastalıkların neden olduğu hastalık ve ölümleri engellemek amacıyla, "3-9 Eylül 2024 Halk Sağlığı Haftası" kapsamında İlimiz Ovasaray köyünde ve Çevre Yolu civarında kurulan çadır kentte yaşayan göçmenlere yönelik bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi personelimizle birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte, halkı bilgilendirmek amacıyla afiş ve broşürler kullanıldı, vatandaşların soruları cevaplandırıldı. Ayrıca, oluşturduğumuz mobil aşı uygulama noktasında, aşı ile önlenebilir hastalıklar açısından risk altındaki bireylere yönelik aşı uygulamaları yapıldı.”