Türkiye'de milyonlarca çalışan asgari ücrete zam beklerken,  DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanları, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'deki asgari ücret tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya damga vuran isim, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay oldu. Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına sert tepki gösterdi ve "Bu parayla bir hafta geçinemezsiniz" dedi.

DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanlarının yaptığı ortak basın toplantısına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu. Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı" dedi.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam beklerken, hükümet kesin bir dille Temmuz ayında ücret artışının olmayacağını duyurmuştu. Memur ve emeklilere gelen zam kararlarının ardından asgari ücrete zam tartışmaları yeniden alevlendi. DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanları bugün bir araya gelerek, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Üç sendika ortak bir bildiri yayımlarken, "Dayanacak gücümüz kalmadı" mesajı dikkat çekti.

TOKİ Çorum’da arsa satıyor! Yüzde 25 peşinat, 48 ay vade! TOKİ Çorum’da arsa satıyor! Yüzde 25 peşinat, 48 ay vade!

BASIN TOPLANTISINA DAMGA VURDU

Basın toplantısına damga vuran ise TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması oldu.

ATALAY'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: "AYIPTIR, GÜNAHTIR"

Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Hala asgari ücret fazladır demek ayıp ve günahtır. Tablo ortada. Bırakın bir ay geçinmeyi bir hafta geçinemezsiniz bu parayla." diye konuştu.

Bakan Şimşek'i hedef alan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü;

"BU YETKİLERİ BİR ÖNCEKİ BAKANA VERSELERDİ, O DA BÖYLE BAKANLIK YAPARDI"

"Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı. Bizim üzerimizden çeksinler ellerini. Nefes alamıyoruz."