Tatlı bir serüvene hazır mısınız? Fırında sütlaç, hem pratik hem de enfes lezzetiyle mutfaklarınıza konuk oluyor. Bu klasik lezzeti evde yapmanın püf noktalarını keşfedin!

Fırında sütlaç yapmanın sırlarını mı arıyorsunuz? Enfes lezzeti ve pratik yapılışıyla, herkesin bayılacağı bu tarifi sizler için hazırladık."

Bu enfes fırında sütlaç tarifiyle, tatlı severlerin kalbini fethedin. Adım adım yapım aşamalarıyla, evde lezzetli bir tatlı hazırlamanın keyfini çıkarın."

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Bu arada bir kap içerisinde nişasta ve suyu pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.

Fırında sütlaç, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu kolay ve lezzetli tarifle, tatlı menünüzü zenginleştirin. Aileniz ve dostlarınızla paylaşacağınız bu özel tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Deneyin ve tatlı anılar biriktirin!" Afiyet olsun.