Geçtiğimiz hafta başlayan ara tatilin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) okul takvimi ile ilgili yeni açıklamalar geldi. MEB, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı takvimini duyurdu ve öğrencilere özel rehberlik hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor

Ara tatilin ardından öğrenciler, toplamda dokuz günlük bir tatil fırsatı elde etti. İlk ara tatil, 13 Kasım ile 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti ve hafta sonu ile birlikte toplamda 9 gün sürdü. Okullar, 20 Kasım Pazartesi günü tekrar açılacak.

MEB tarafından yapılan açıklamada, okullarda ara tatilin uzatılmasına dair bir değişiklik olmadığı belirtildi. Okullar, 20 Kasım Pazartesi günü itibarıyla öğrenci ve öğretmenleri ağırlayacak.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek.

Özellikle ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıflarına yönelik, pansiyonda kalan öğrencilere özel rehberlik çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar, öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemenin yanı sıra, yeni eğitim ortamlarına hızlı bir uyum sağlamalarına da katkı sağlayacak.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak. MEB, yeni eğitim döneminde öğrencilere daha etkili bir rehberlik hizmeti sunmayı amaçlıyor. Öğrenciler, bu süreçte hem dinlenerek hem de ders çalışarak tatilin keyfini çıkarabilir ve yeni döneme hazırlıklı bir şekilde başlayabilirler.