Vision Pro, kullanıcılarına hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunacak. Rakiplerinden daha hafif ve daha küçük olması beklenen gözlük, kullanıcılarına rahat bir deneyim sunacak. Ancak bu, kullanıcıların gözlüğe kabloyla bağlanan bir harici pili taşımaları gerektiği anlamına geliyor.

Konferansta, teknoloji devi ayrıca 15 inçlik MacBook Air'ini tanıtmayı ve iOS işletim sistemindeki yenilikleri duyurmayı planlıyor. Ayrıca, Wall Street Journal, Apple'ın kullanıcıların ruh sağlıklarını izleyebilecekleri bir iPhone uygulaması tanıtacağını iddia etti.

Instagram neden açılmıyor, çöktü mü? 15 Ekim Salı gecesi sosyal medyada sorun mu var? Instagram neden açılmıyor, çöktü mü? 15 Ekim Salı gecesi sosyal medyada sorun mu var?

Bu duyurular, Apple'ın teknoloji dünyasındaki etkisini pekiştiriyor. Ancak, OpenAI'ın yapay zeka sohbet motoru ChatGPT'nin yükselişiyle birlikte, bu teknolojinin Apple'ın iPhone, iPad ve Apple Watch'larına entegre edilmesi beklentisi artıyor.

Karma gerçeklik gözlükleri piyasada henüz yaygınlaşmış olmasa da, Facebook'un sahibi Meta ve diğer teknoloji devleri bu alana büyük yatırımlar yapıyor. Ancak, gözlüklerin ağırlığı ve uzun süreli kullanımlarında baş ağrısı ve baş dönmesi gibi yan etkiler, sektörün bu ürünlerden beklediği büyük atılımı gerçekleştirmesini engelliyor. 2022 yılında karma gerçeklik gözlüklerinin global satışlarında yüzde 54'lük bir düşüş yaşandı.

Apple'ın Vision Pro'yu başarıyla piyasaya sürmesi, karma gerçeklik teknolojisinin değer ve güvenilirliğini artırabilir. Bu, sektörün geleceğini değiştirebilir ve "olağandışının olağan hale geldiği bir geleceğe" yol açabilir.

Haber Merkezi