Ankara’nın balıkçısı Müslüm Ayna. Yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Yozgatlı Ayna, hamsi sezonunda tezgahındaki taze balıklarla sezonu açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ile görüştü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ile görüştü

Yozgat’ın tanınmış ve renkli simalarından, emekçi bir isim olan Abbas Ayna’nın (Abbas Ede) oğlu Müslüm Ayna, babadan oğula bir mesleğin temsilciliğini Ankara’da yapıyor. Bir süredir Deniz Balıkçılığı işleten Ayna, Ankara’da balık denildiğinde akla gelen ilk adres.

Ankara’da en taze hamsi nerede olur?

Ankara’da sezonun en taze hamsileri Müslüm Ayna’nın sahipliğini yaptığı Deniz Balıkçılık tezgahlarında satılıyor.

Ankara’da en taze hamsi nerede bulur sorusuna en taze balıklarla karşılık verdiklerini söyleyen Müslüm Ayna, kilogramı 75 TL’den en taze hamsileri Başkentliler’e sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Balık fiyatları hakkında da bilgi veren Ayna; “Şuanda hamsi hızlı gidiyor. Ankara’da75 TL kilogramı. Mezgit ve İstavrit 95, Barbun 165 TL, torik 185 TL, Karadeniz uskumrusu var.  Hamsi sezonun açılması ile birlikte Başkentliler’e en taze balıkları sunuyoruz. Müşterilerimizle aile gibiyiz, asla kendi ailemize reva görmediğimiz balıkları insanlara satmıyoruz” dedi.

Balıkçılıkta 20 Senelik Tecrübe

Yaklaşık 20 yıldır balıkçılık sektörünün içinde olduğunu hatırlatan Müslüm Ayna, bu tecrübe ile Ankaralılara hizmet verdiğini vurguladı.

Ankaralılar’ı ve tüm Yozgatlılar’ı beklediğini söyleyen Ayna, “Taze balık hakkında bilgi almak, sirkülasyonu öğrenmek isteyenler bize bu telefon (+90 536 031 12 66) numarasından da ulaşabilirler” dedi.