Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle Bolu'nun Gerede ilçesine kadar yayıldı. Gerede'nin Demirler Köyü'ne kadar ulaşan alevler nedeniyle köy tedbir amaçlı tahliye ediliyor. Aynı saatlerde İzmir, Afyonkarahisar ve Isparta'dan da yangın haberleri peş peşe geldi. İşte yangınlarla ilgili dakika dakika gelişmeler...

Bolu’da Bir Köy Tahliye Edildi

Sabah saatlerinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesine ulaştı. Yangın nedeniyle Demirler Köyü boşaltıldı. Ekipler, hem havadan hem de karadan alevlere müdahale ediyor. Yanan alanlar, dronlar tarafından havadan görüntülendi ve hasarın boyutu gözler önüne serildi.

Tanıklar Yangının Şiddetini Anlattı

Yangının ilk başladığı Kızılcahamam’ın Şahinler Mahallesi’nde yaşayan Minire Çakır, yaşadığı korku dolu anları anlattı. "Abdest aldım, namaz kılacaktım. Birden kıvılcım geldi, dumanlar birden oldu. Çok korktum. Rabbime dua ediyorum. İnsanlarımızı affetsin, tüm insanlarımızı korusun" ifadeleriyle yangının ne kadar aniden ve şiddetli bir şekilde başladığını belirtti.

Siyah Kalp 2. bölüm full HD izle! Siyah Kalp 2. bölüm reklamsız izleme linki Siyah Kalp 2. bölüm full HD izle! Siyah Kalp 2. bölüm reklamsız izleme linki

Yangın Kontrol Altına Alınıyor

Kızılcahamam’daki yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alınırken, Bolu’daki yangın hala sürüyor. Ekipler, yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir, Afyonkarahisar ve Isparta'dan gelen yangın haberleri ise Türkiye genelinde orman yangınlarının ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.