Jackson Hole Sempozyumu'nun yaklaşmasıyla birlikte, altın fiyatları yeni bir rekor düzeye ulaştı. Bu hafta yapılacak olan sempozyum, özellikle Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasıyla piyasalar için belirleyici olacak.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Ons Altın Rekoru Kırdı: 2.531 Dolar Seviyesine Ulaştı
Altın piyasasında hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Perşembe günü başlayacak Jackson Hole Sempozyumu öncesinde, ons altın fiyatı 2.531 dolara çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bu artış, altının 2024 yılı içerisindeki kazancını %22’nin üzerine taşıdı. Geçtiğimiz Cuma günü de 2.500 doları aşarak büyük bir yükseliş sergileyen ons altın, yatırımcılar için güvenli liman olma özelliğini bir kez daha kanıtladı.

Jackson Hole Sempozyumu ve Fed’in Faiz Kararı
Jackson Hole Sempozyumu, merkez bankaları için kritik bir toplantı olarak biliniyor. Bu yılki sempozyuma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da katılacak. Yatırımcılar, özellikle Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmaya odaklanmış durumda. Powell’ın, Fed’in faiz indirim süreciyle ilgili vereceği ipuçları, altın fiyatları üzerinde büyük bir etki yaratabilir.

Altın Yükselişine Devam Edebilir
Saxo Bank Emtia Stratejisi Müdürü Ole Hansen, altının Jackson Hole öncesi rekor kırma eğiliminde olduğunu belirtti. Hansen, “Doların ve tahvil getirilerinin fazla ilham verici olmaması ile birlikte, mevcut pozitif momentumun altını desteklediğini görüyoruz” dedi. Ayrıca, yatırımcıların bu hafta ABD’den gelecek işsizlik maaşı başvuruları gibi verileri de yakından takip edeceği belirtiliyor.

2025'e Kadar Yükseliş Sürebilir
Commerzbank AG Emtia Analisti Carsten Fritsch, altının yükseliş trendinin 2025'in ilk yarısına kadar devam edebileceğini öngörüyor. Fritsch, ABD'de enflasyonun yüksek seyretmesi, Fed’in faiz indirimlerine başlaması ve doların zayıflaması gibi faktörlerin altını destekleyeceğini belirtti.

Yatırımcılar Ne Yapmalı?
Altın fiyatlarının bu denli yükselmesi, yatırımcıların dikkatini altın yatırımlarına yöneltmiş durumda. Fiziki külçe altın alımları tezgah üstü piyasada sağlıklı bir şekilde devam ederken, yatırımcılar Fed’in yol haritasını dikkatle takip ediyor. Jackson Hole Sempozyumu’ndan çıkacak sonuçlar, altın fiyatlarının geleceği için kritik önemde olacak.