Politika faizinin yüzde 25'e çıkması sonrası döviz kurunda yaşanan düşüşle birlikte altına rağbet arttı. Tokatlılar kuyumculara akın etti.

Yeni Ekonomi yönetiminin başa geçmesi ile birlikte düşürülen politika faizleri tekrar artırılarak yüzde 25 seviyesine çıkarıldı. Politika faizinin artırılması ile birlikte döviz kurunda yaşanan düşüşler altına talebi artırdı. Tokat Kaya Kuyumculuk firmasının sahibi Abdülaziz Kaya şu sıralar kimsenin altın bozdurmak için değil tam tersi altın almaya geldiklerini söyledi. 

Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek

HERKES ALTIN ALIYOR

Abdülaziz Kaya " Faiz artırımıyla birlikte döviz kurunda bir düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandıktan sonra ons fiyatta dolar üzerinden belirleniyor ve altın fiyatı yani gram fiyatı olarak 40-50 tl bandında düştü. Altına talep zaten sürekli olduğu için fiyat düşüşünün etkisiyle de altına daha fazla talep arttı.  Hatta bize sürekli altın bozdurmak için gelinirdi şu an o olay bitti. Kimse bozdurmaya gelmiyor. Herkes altın alıyor. Altın fiyatlarının aşırı düşeceğini düşünmüyoruz. Bu doların düşmesine kaynaklı bir düşüş olsada kısa süreli bir düşüş oldu. Yılsonuna doğru ve daha sonraki yıllara göre şu an 1000 olan ons fiyatının 2000-2200 bandında olacağı düşünülüyor.  Bunun etkisiyle gram bazlı olarak 2000 TL bekleniyor. Güncel fiyatlar ise şu şekilde: 1 gram 24 ayar altın 1700 tl, çeyrek altın 2800 tl, yarım altın 5600, Cumhuriyet altını 11400, tam altın 11200, Reşat altını 11400, Gremse altını 28000 tl olarak işlem görüyor"ifadelerine yer verdi.