Ali Rıza Erdem 31 Yıl Sonra Tahliye Oldu

Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor? Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor?

Ankara’da 1993 yılında gözaltına alınarak “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan Ali Rıza Erdem, 31 yıl sonra cezaevinden tahliye oldu. Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan Erdem, 52 yaşında özgürlüğüne kavuştu. Erdem’i cezaevi önünde ailesi ve Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) yöneticileri karşıladı.

“Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz”

Cezaevi çıkışında açıklama yapan Ali Rıza Erdem, tahliyesinin yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti. “Nasıl içeriye girdiysek öyle de dışarıya çıktık. Süreç devam ediyor. İçeriye girişimiz bir başlangıç oldu, dışarıya çıkışımız da bir başlangıç olacak. Kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyen Erdem, özgürlüğüne kavuştuğu anlarda dahi mücadelesinin bitmediğini belirtti. Erdem, bu süreçte kendisini destekleyenlere de teşekkür etti.

Müebbet Hapis Cezası ve 31 Yıl

Ali Rıza Erdem, 1993 yılında Ankara’da gözaltına alındıktan sonra yargılandığı Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 22 yaşında cezaevine giren Erdem, farklı cezaevlerinde 31 yıl boyunca hapis yattı. Özgürlüğüne kavuşan Erdem’in tahliyesi, birçok kişi tarafından ilgiyle takip edildi.

Yeni Bir Başlangıç

Erdem’in tahliyesi, hem ailesi hem de destekçileri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Cezaevinde geçen 31 yılın ardından Erdem, "Kaldığımız yerden devam" diyerek, mücadelesinin süreceğini ifade etti. Bu tahliye, hem Ali Rıza Erdem hem de onu destekleyenler için yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.