Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail markalarına yönelik boykot çağrısı yaparken, damadı Berat Şirinat'ın İsrail menşeli bir markanın temsilcisi olduğu yönündeki iddialar gündemi sarstı. İddialara göre, 2007 yılında kurulan ve petrol ürünleri ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Berat Şirinat'a ait şirket, Sakarya'da İsrailli markaların distribütörlüğünü yapıyor.

Birgün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre, şirket, 2011 yılında İsrailli markanın distribütörlüğünü almış ve 2012'de genel satış performansıyla Türkiye birinciliği elde etmiş. Şirketin ayrıca, markanın dünyada yalnızca 69 kişiye verdiği "Elçilik kulüp üyesi" unvanına sahip olduğu da öne sürüldü.

Gebze Belediyesi’nde sokak hayvanları öldürüldü mü? Gebze Belediyesi’nde sokak hayvanları öldürüldü mü?

Berat Şirinat Kimdir?

Berat Şirinat, 1984 yılında Sakarya, Arifiye’de doğmuş ve profesyonel kariyerine erken yaşlarda başlamıştır. Şirinat Grup Yatırım AŞ'nin yönetiminde önemli roller üstlenen Şirinat, madeni yağ distribütörlüğü, araç bakım servisi ve inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda, birçok iş ve ekonomi kuruluşunda aktif görevler alarak Sakarya ve Kocaeli bölgelerinde ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Estonya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeliği gibi çeşitli üst düzey görevlerde bulunan Şirinat, aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Şirinat, iş dünyasında aktif bir isim olarak tanınmaktadır.