Çorum’un Dodurga İlçesine bağlı Mehmet Dede Obruk Köyü 5. Geleneksel Şenlikleri, yoğun bir katılım ve coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Dodurga kışa hazırlanıyor: Doğalgaz altyapısı için yeni hat döşeniyor Dodurga kışa hazırlanıyor: Doğalgaz altyapısı için yeni hat döşeniyor

Şenlik programına çok sayıda yerel ve ulusal sanatçı katıldı.

Türkülerin sevilen ismi, ünlü sanatçı Ali Ekber Eren, Çorum’da Obruk Köyü şenliklerinde konser verdi.

Gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin sunumuyla düzenlenen şenliği, Mehmet Dede Obruk Köyü Muhtarlığı organize etti.

Şenliğe Ali Ekber Eren’in yanı sıra; Kadir Çiftçi, Deniz Soydan, Sarıgül, Faruk ve Ozan Muharrem Öztürk, Ali Erol, M. Ali Sorgun, Ali Deliktaş katılırken, Abbas Balcı ise şiir okuyarak etkinliğe renk kattı.

Köy Muhtarı Ali Ekber Sever, konuklarıyla yakından ilgilenirken, şenliğin olgunluk içerisinde geçmesini sağladı.

Köy sakinleri ile diğer şehirlerde yaşayan köylülerin bir araya geldiği şenliğe ayrıca; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya, Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Fatih Temur, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Sadettin Akgül, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri; Veli Uysal, Ümit Er, Ömer Boyraz, Osman Güllü, AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, CHP Oğuzlar İlçe Başkanı Talip Karadeniz, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kıvanç Azman, CHP İl ve Merkez İlçe yönetimi, Türk-İş İl Temsilcisi İhsan Üçtepe, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Çorum Kömür ve Odun Satıcıları Derneği Başkanı Osman Şahin, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağalık yarışmasında Mutlu Ünal, Bayram Türkmen ve Aslan Türkmen satışa çıkartılan koçu ortak olarak 190 bin liraya aldı.
Ünlü sanatçı Ali Ekber Eren, türküleriyle şenlik alanını coştururken, katılımcılar ise sanatçıların canlı müziği eşliğinde halay çekti.