Çorum’un Alaca ilçesinde, Karatepe köyü arazisinde çıkan anız yangını, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Alaca ilçesine bağlı Karatepe köyü arazisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İlk belirtilerinin fark edilmesinin ardından, yoldan geçen sürücüler tarafından yangın ihbar edildi. Alaca Belediyesi’ne ait çok sayıda itfaiye ekibi, hızla olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı.

Yozgat'tan ekipler sevk edildi

Alevlerin Yozgat il sınırındaki arazilere sıçrama riski nedeniyle, bölgeye Yozgat Belediyesi itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yangın bölgesine yakında bulunan Çatalkaya köyü muhtarı, kendi imkanlarıyla itfaiye ekiplerine destek sağladı.

İtfaiye ekiplerinin uzun ve yoğun çalışmaları sonucunda, alevler ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı ve yangın söndürüldü. Yangının yaklaşık 2 bin dönüm araziyi etkilediği bildirildi. Yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Tüccarın almadığı patatesleri ücretsiz dağıttı! Duyan çuvalını kovasını çuvalını alıp tarlaya koştu Tüccarın almadığı patatesleri ücretsiz dağıttı! Duyan çuvalını kovasını çuvalını alıp tarlaya koştu

Yetkililer, yangının çıkış sebebini araştırırken, vatandaşlara ormanlık alanlarda ve tarım arazilerinde dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bu olay, anız yangınlarının ve kontrol altına alınmayan ateşlerin çevreye verebileceği zararların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.