Son olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Alaca TSO, K türü yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda yetkilendirildi.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNE YENİ HİZMET: K BELGESİ

Çorum'da cinayete kurban giden köy muhtarı toprağa verildi Çorum'da cinayete kurban giden köy muhtarı toprağa verildi

Geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren taşımacılık yapanlar için büyük önem taşıyan sayısal takograf kartı hizmetini sunmaya başlayan Alaca TSO, hizmet yelpazesine K türü yetki belgesini de ekledi. Bu kapsamda, Alaca ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren firmalar, K1, K2 ve K3 türü yetki belgeleri için başvurularını 15 Ekim 2024 tarihi itibariyle Alaca TSO'ya yapabilecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, bu gelişmenin hem üyeler hem de Alaca halkı için memnuniyet verici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“K türü yetki belgelerinin odamız tarafından verilmeye başlanması, ilçemizdeki ticari faaliyetler açısından önemli bir adım. Artık bölgedeki firmalar, bu belge işlemleri için il merkezlerine gitmek zorunda kalmayacak. Bu hizmetin, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ve nakliyeci esnafımıza büyük kolaylık sağlayacağına inanıyoruz."

ÜYELER VE FİRMALAR İÇİN ZAMAN KAZANDIRAN HİZMET

Başkan Şirin, ayrıca Alaca TSO'nun, ticari faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere kamu kurumlarının istediği belgeleri sağlamaya devam edeceğini vurguladı. TSO'nun misyonunun, üyelerinin iş yaşamında karşılaştığı zorlukları aşmalarına yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Üyelerimizin taleplerine en iyi şekilde yanıt vermek için çalışıyoruz," dedi. Yeni hizmet kapsamında, K türü yetki belgesi başvurusu, yenileme, süre uzatımı ve taşıt işlemleri gibi işlemler Alaca TSO üzerinden yürütülebilecek.