Soğan turşusu, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenektir. Bu tarifle, kısa sürede soğan turşunuzu hazırlayabilir ve aynı gün içinde tüketmeye başlayabilirsiniz.

Hızlı ve kolay bir turşu tarifi mi arıyorsunuz? Bu soğan turşusu tarifi, 8 saatte olgunlaşarak hızlıca hazırlanışı ve mükemmel lezzetiyle dikkat çekiyor.

Soğanın faydaları saymakla bitmez, peki ya bu faydaları bir turşu içinde sunmak istemez misiniz? İşte size 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, 8 saatte mükemmelleşen soğan turşusu tarifi!

MALZEMELER

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

4 adet orta boy mor soğan
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tutam tane karabiber
1 litre kaynar su
1 litrelik cam kavanoz

YAPILIŞI

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kavanoza yerleştirin.
Üzerine bir çay bardağı sirkeyi ekleyin.
Kavanozun alabildiği kadar suyu ekledikten sonra tuz, toz şeker ve karabiberleri ekleyip kavanozun kapağını kapatın.
Serin bir yerde oda ısısına ulaştıktan sonra buzdolabında saklayın.
Soğan turşunuzu 8 saat sonra tüketebilirsiniz.
Salatalarda, dürümlerde veya meze olarak tüketebilirsiniz.

Soğan turşusu tarifi, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir, ayrıca sofralarınızda lezzetli bir alternatif sunar. Bu turşu, salatalarınızdan mezelerinize kadar her türlü yemeğinize eşlik edebilir. Hızlı hazırlık süresi ve kısa olgunlaşma süreci ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı minimuma indirirken, sofralarınızı maksimum lezzetle süsler.