Çalışanların gününü kurtaracak pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, bu patates köftesi tam size göre. Hem kolay hem de hızlı bir şekilde sofranızda!

Akşam yemeği hazırlamak için saatlerinizi harcamak istemiyor musunuz? İşte, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik patates köftesi tarifi.

Hızlı bir akşam yemeği için ideal olan patates köftesi, hem pratik hem de oldukça lezzetli. İşte adım adım patates köftesi yapımı ve püf noktaları...

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMLER

3 tane orta boyutta patates 
1 su bardağı ölçüsünde galeta unu
1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 
Köfteleri kızartmak için sıvı yağ 

PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ

Patates kabuklarını dikkatle soyarak, iyice yıkayın. Daha sonra kaynatmış olduğunuz suyun içersine atın ve toplamda 15 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış olan patateslerinizi süzerek püre haline getirin. Püre haline getirmiş olduğunuz patatesleri geniş bir kabının içersine alın. Üzerine ise galeta unu, tuz, karabiber, pulbiber ve sıvı yağ eklemesi yapın. 
Karışımınızı 10 dakika kadar oda sıcaklığın da dinlendirin. 
Dinlendirmemiş olduğunuz karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizin içersine yuvarlayın ve köfte şeklini verin. 
Derin bir tencerenin içersinde sıvı yağ doldurarak kızmasını bekleyin. 
Isınmış olan yağın içersine hazırlamış olduğunuz köfteleri de atarak altın rengini alana kadar arkalı önlü şekilde kızartın. Kızaran köftelerinizi kağıt havlu serili bir tabağın içersine alın. Böylelikle fazla yağından kurtulmuş olursunuz. 
Sıcak olarak servis yapmayı unutmayın! Herkese afiyet olsun...

Çalışanlar ve yoğun tempolu günler için ideal bir seçenek olan pratik patates köftesi, hem lezzetli hem de hızlı bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Bu tarif, yemek yapmaya çok zaman ayıramayanlar için mükemmel bir çözüm. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu lezzetli patates köftesini deneyin ve akşam yemeklerinizi keyifli bir hale getirin. Tarifin detayları ve daha fazlası için haberimizi takip edin. Afiyet olsun!