Mısır unu ve zeytinyağı ile hazırlanan hamsi tava, herkesin evinde kolayca yapabileceği bir lezzet. Bu tarif, hamsi tavanın nasıl lezzetli ve pratik bir şekilde hazırlanabileceğini gösteriyor.

Ev yapımı hamsi tava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu adımları takip ederek, ailenize ve misafirlerinize lezzetli bir hamsi tava sunabilirsiniz.

Hamsi tava, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek seçeneği. Bu basit ve etkili tarifle, evde hamsi tava yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Hamsi Tava Tarifi

Malzemeler

Yarım kg hamsi
Yarım su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Hamsi Tava Tarifi

Hamsilerimizi temizleyip, yıkıyoruz.
Mısır unu, un, pul biber ve tuzu karıştırıyoruz. 
Hamsimizin önü ve arkasını unlu karışıma buluyoruz ve içleri birbirine bakacak şekilde birleştiriyoruz.
Bütün hamsilerimizi bu şekilde unlayıp, birleştiriyoruz.
Yağlanan tavamıza hamsimizi diziyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdiriyoruz.
Hamsimizin bir tarafını 7-8 dk kontrollü şekilde kızartıyoruz.
Hamsimizi çevirip diğer tarafını da yine aynı yöntemle 7-8 dk kontrollü şekilde kızartıyoruz. 

Hamsi tava tarifi, evde kolayca hazırlanabilecek lezzetli ve sağlıklı bir yemek sunuyor. Bu tarif ile Türk mutfağının bu klasik lezzetini sofralarınıza taşıyabilir, balık keyfini evinizde yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!