Antalya'nın sevilen lezzeti şakşuka, şimdi evlerinize konuk oluyor. Pratik ve lezzetli bu tarif ile Akdeniz rüzgarını sofralarınıza taşıyın.

Tunus ve Fas'ın da bildiği lezzet şakşuka, Türk mutfağının incisi olarak kabul edilir. Akdeniz'in en sevilen mezeleri arasında yer alan bu yemeği evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Antalya’dan gelen eşsiz bir lezzet olan şakşuka, sofralarınızı süslemek için mükemmel bir seçenek. Bu kolay tarif ile Akdeniz mutfağının tadını çıkarın.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Şakşuka, Akdeniz bölgesinin en sevilen mezelerinden biri olarak mutfaklarımızda özel bir yere sahiptir. Antalya başta olmak üzere, Tunus ve Fas'ta da sevilen bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilir, misafirlerinizi bu eşsiz tat ile şaşırtabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan şakşuka tarifi, sofralarınızı renklendirecek ve Akdeniz esintisini evinize taşıyacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!