Yozgat’ta öğrenciler bilime doyacak Yozgat’ta öğrenciler bilime doyacak

3 yıl önce Akdağmadeni Belediyesi tarafından hazırlanan ve birçok kişiye ekmek kapısı olma özelliği taşıyan bu tekstil fabrikası, yenilenmiş yüzüyle üretimine başladı. Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın, fabrikayı ziyaret ederek yatırımcılar Taner Çelik ve Nevzat Uzak'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başkan Yalçın, "Akdağmadeni'nin ekonomik kalkınması için bize büyük görevler düşüyor. Göreve geldiğimizden beri ilçemizdeki istihdamı nasıl arttırabileceğimize odaklandık. Şimdi ise, yurt dışına ihracat yapan ve vatandaşlarımıza istihdam sağlayan büyük bir fabrika oluşturduk." dedi ve yatırımcılara teşekkür etti.

Ekonomiye de istihdama da katkı
Yalçın, açıklamasının devamında, “Akdağmadeni’nin ekonomik olarak kalkınması, insanlarımızın iş bulması, refah seviyelerinin yükselmesi için biz yöneticilere büyük görevler düşüyor. Allah’a şükür göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizde istihdamı nasıl arttırabiliriz, gençlerimize, vatandaşlarımıza nasıl ekmek kapısı aralarız bunun gayretinde olduk. 3 yıl önce yapmış olduğumuz büyük çalışmalar sonrasında kurulmasına vesile olduğumuz tekstil fabrikası bugün yurt dışına ihracat yapan, tertemiz ve kaliteli üretim bandıyla vatandaşlarımıza istihdam sağlayan büyük bir fabrikaya dönüştü. Tam kapasite çalıştığında 400 vatandaşımıza istihdam sağlayacak tekstil fabrikasına yatırım yaparak yenileyen Taner Çelik Bey ve Nevzat Uzak Bey’e teşekkür ediyorum. Uzun yıllar ilçemizde üretime devam etmesini temenni ettiğimiz TANEKS Giyim tekstil fabrikasının Akdağmadeni’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Teşekkür Ediyorum
Taner Çelik, Akdağmadeni'nde kurdukları üretim fabrikasıyla dünya markalarına üretim gerçekleştirdiklerini  belirterek, “Akdağmadeni’nde büyük bir üretim fabrikası kurduk. Burada bayan dış giyim üzerine dünyaca ünlü markalara üretim gerçekleştiriyor ve yurt dışına ihracat yapıyoruz. Bugün burada olmamıza vesile olan sürecin başından itibaren desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nezih Yalçın’a  teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.