Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği mesajının ardından kulislerde hareketliliğin arttığını yazdı. AK Parti koridorlarında üç ayrı Kabine listesi konuşuluyor.

Selvi, kulislerde bakanlık için ismi geçenlerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti ve “Bu kez Kabine’desin, hayırlı olsun” diye tebrik telefonları alanlardan bile bahsetti. Kulislerde dolaşan üç farklı Kabine listesinin ayrıntılarına yer veren Selvi, bu listelerdeki ortak dört ismin ise Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum olduğunu vurguladı.

Kabine’de Kadın Bakan Eksikliği Mi Var?

Selvi, “Kimi listelerde bir tek kadın bakan bile yok. Oysa AK Parti kabinelerinde her zaman en az bir kadın bakan bulunur” diye belirtti. Kimi listelerde ise sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında birkaç ismin yer aldığı ve Kabine’nin %80’inin değiştiği gözlemlendi.

Selvi’den Uyarı: Listeler Gerçekçi Değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine değişikliği sinyali! Hangi Bakanlar görevden alınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine değişikliği sinyali! Hangi Bakanlar görevden alınacak?

Abdulkadir Selvi, dolaşan bu listelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bu iş bakan toto ile değil, Erdoğan’ın tercihi ile oluyor” dedi ve nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğunu vurguladı.