AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Murat Günay, İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan ve Yemen'e yönelik vahşi saldırılarına tepki gösterdi. 

Günay, "İsrail bir devlet gibi değil terör örgütü gibi hareket ediyor" dedi.

Günay, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta New York'taki 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden dünyaya hitap etti. Konuşmasında uluslararası meseleler, barış ve güvenlik konularını dile getirerek, Türkiye’nin küresel sorunlara çözüm önerilerini sundu.

BM KÜRSÜSÜNDEN HAKİKATİ SÖYLEDİ

Dünya liderlerinin katılma gayesi elbette insanlığın ortak sorunlarına çareler bulmaktır. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kimi liderler BM kürsüsünden hakikati söylerken, kimi liderler sadece kendi konumlarını güçlendirmek için hakikate yüz çevirmeyi tercih etti.

Bugün dünyanın gerçeklik ifade eden tek bir gündemi vardır. Katil İsrail’in bir devlet gibi değil, bir terör örgütü gibi davranması ve Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmesidir. Bu gerçeklik kabul edilmediği sürece, bu vahşet durdurulmadığı sürece, bütün toplantıların değeri şüphelidir. Yine bu hususa dikkat çekilmediği sürece yapılan bütün konuşmalar anlamsız ve değersizdir.

GAZZE'DE İNSANLIK YOK EDİLDİ

Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Gazze'de sadece çocuklar değil, Birleşmiş Milletler sistemi, hakikat ve Batı'nın savunduğunu iddia ettiği değerler ölüyor ve bütün dünya ne yazık ki bu vahşeti seyretmeyi yeğliyor. 353 gündür süren İsrail saldırılarında, 41 bini aşkın masum can şehit oldu. Ne yazık ki yine aynı vahşi saldırılar nedeniyle 10 binden fazla Gazzelinin nerede olduğu hâlâ bilinmiyor ve 100 bine yakın insan ağır şekilde savaş yarasına çaresizlik içinde bırakılmış, sadece hayat kurtarmak için orada bulunan 500'den fazla sağlık görevlisi ve 172 gazeteci kasıtlı olarak öldürülmüş. Yani Gazze’de insanlık ve insana dair ne varsa hepsi yok edildi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK MEZARLIĞI

Dünyanın en büyük çocuk mezarlığına dönen Gazze’de çocukların yok oluşunu ne kadar daha seyredeceğiz? Ne kadar daha annelerin feryatlarını duymazdan, babaların çaresizlikle harmanlanmış öfke dolu bakışlarını görmezden geleceğiz? Kaç milyon insanın ölmesi bizlere “yeter artık” cümlesini kurdurmayı başaracak?

CHP Keşan İlçe Başkanlığı eczacılar gününde eczacıların sorunlarını dinledi CHP Keşan İlçe Başkanlığı eczacılar gününde eczacıların sorunlarını dinledi

ŞİMDİ SIRA LÜBNAN VE YEMEN'DE

Bu olaylardan sonra kaos ve katliam daha da genişleyecek. Merak ediyoruz, kaçıncı BM toplantısında bütün dünya liderleri insanlar için, insanlık için bu vahşi katil devleti durdurma kararı alacak? Ne vakit dünya liderleri, tıpkı Cumhurbaşkanımız gibi, hakikati haykıracak, haktan yana duruş sergileyecek? Ayrıca İslam dünyası bu saldırılar karşısında ne kadar daha sessizliğini sürdürecektir.
İsrail’in, Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."