Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 2 bin 390 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, başvurular 15-30 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı KPSS şartı var mı? Başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2025 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte beklenen zam 2025 Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte beklenen zam

Bakanlık, sözleşmeli personel alımı başvurularını 15 Ekim 2024 tarihinde başlattı. Adaylar, 30 Ekim 2024 saat 23:59’a kadar başvurularını Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.

KPSS Şartı Var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılacak. Bu çerçevede, adayların ilgili KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Özel Nitelikler tablosunda belirtilen unvan ve pozisyonlara göre yapılacak alımda, başvuran adaylar arasından KPSS puanlarına göre yerleştirme gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları Neler?

Adayların başvuruda bulunabilmesi için aşağıdaki genel şartlara uygun olmaları gerekmektedir:

KPSS (B) grubu puanına sahip olmak,
İlgili pozisyon için belirtilen özel nitelikleri karşılamak,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
Detaylı başvuru şartlarına, unvan ve pozisyon bilgilerine Bakanlığın resmi internet sitesinden veya Resmi Gazete'de yayımlanan ilandan ulaşabilirsiniz.

Personel Alımı ile İlgili Bilgilendirme Nereden Yapılacak?

Başvuru süreci, sonuçlar ve diğer duyurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan www.aile.gov.tr adresinden veya aile.gov.tr/pgm sayfasından takip edilebilecek. Adayların, başvuru süreci boyunca resmi duyuruları dikkatle takip etmeleri önem arz ediyor.