Ev yapımı mantar kurabiye tarifi ile çocuklarınıza ve misafirlerinize özel lezzetler sunabilirsiniz. Bu basit adımlarla herkesin beğenisini toplayacak kurabiyeler yapın.

Kakao ile süslenmiş, görsel olarak da tat olarak da zengin mantar kurabiyeleri yapmak çok kolay! İşte adım adım mantar kurabiye yapımı.

Hem göze hem damağa hitap eden mantar kurabiyeler, özel günleriniz için de harika bir seçim. Bu lezzetli ve pratik tarifi deneyin, sofralarınızı süsleyin.

Mantar Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 g Tereyağı (oda sıcaklığında)
100 g pudra şekeri
2 adet yumurta
500 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
Üzeri için: kakao

Nasıl Yapılır?

MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtaları büyük bir kaseye alın. Malzemeleri bir araya getirene kadar yoğurun.
Üzerine, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurmaya devam edin ve hafif sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında biraz boşluk bırakarak dizin.
Bütün kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra, ağzı kakaoya batırılmış şişe kapağı ile kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırarak mantar şekli oluşturun.
Fırını önceden 170°C'ye ısıtın. Kurabiyeleri fırına verin ve 25 dakika kadar, kurabiyelerin beyaz kalacak şekilde pişirin.
Piştikten sonra kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.