Browni ve kurabiye lezzetlerini bir araya getiren bu eşsiz tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Islak browni kurabiye, kolay hazırlanışı ile herkesi mutfağa davet ediyor.

Misafirlerinize sunabileceğiniz yeni ve farklı bir lezzet arayışındaysanız, ıslak browni kurabiye ideal bir seçenek. Bu tarif, tatlı dünyasında yeni bir sayfa açıyor.

Islak browni kurabiye, kakaolu kurabiye sevenler için vazgeçilmez bir tarif olacak. Hem hızlı hem de lezzetli bu kurabiyeler, her sofranın yıldızı olmaya hazır.

MALZEMELER

Hamuru için:

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
1 adet yumurta (büyük boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

TARİF

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete, taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.
Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.

Bu ıslak browni kurabiye tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayabilirsiniz. Pratik malzemeler ve kolay adımlarla, bu ıslak kek her yaştan insanın beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak ve tarifini isteyecek. Afiyet olsun!