Etimek tatlısı, şerbetli tatlılar kategorisinde en sevilenlerden biri. Hafif ve lezzetli bu tatlı, pratik yapımıyla biliniyor. Şimdi bu kolay tarifi deneyerek sofralarınızı tatlandırın!

Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz muhteşem bir tatlı önerisi: Etimek tatlısı! Bu pratik tarif ile tatlı krizlerinize hızlı çözümler üretebilirsiniz.

Şerbetli ve sütlü tatlıları sevenler için mükemmel bir seçenek olan etimek tatlısı tarifiyle, lezzetli anlar sizi bekliyor. Adım adım bu kolay tarifi uygulayarak, tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde giderebilirsiniz.

Malzemeler

Etimek Katmanı:

12 adet tuzsuz etimek

Şerbet:

1 bardak şeker
2 bardak su

Muhallebi:

2 bardak süt
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

1 paket krem şanti
1 bardak süt

Hazırlık Aşamaları

1. Şerbet Hazırlığı:

Bir tencereye 1 bardak şeker ve 2 bardak suyu ekleyin.
Karışımı kaynatın ve şeker tamamen eriyince ocaktan alın.
Şerbeti ılınmaya bırakın.

2. Muhallebi Yapımı:

Geniş bir tencerede 2 bardak süt, 4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı nişasta ve yarım paket vanilyayı karıştırın.
Karışımı sürekli karıştırarak pişirin ve koyulaşana kadar devam edin.
Koyulaştıktan sonra yarım yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.

3. Krem Şanti Hazırlığı:

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Toz krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın.
Karışımı dolaba koyun ve soğutun.

4. Tatlının Birleştirilmesi:

Bir tepsiye etimekleri dizin.
Etimeklerin üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve etimeklerin şerbeti çekmesini bekleyin.
Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve eşit bir şekilde yayın.
Tatlınızı buzdolabında yarım saat dinlendirin.

5. Üzeri İçin:

Soğumuş krem şantiyi tatlının üzerine yayın.
Servis öncesi tatlınızı birkaç saat buzdolabında bekletin.

Ekstra İpuçları:

Etimek tatlınızı daha da lezzetli hale getirmek için üzerine dövülmüş ceviz, fındık veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.
Tatlıyı dilimlemeden önce bir süre buzdolabında bekletmek, servis yaparken daha düzgün dilimler elde etmenizi sağlar.