Çay saatlerinizi şenlendirecek, kıyır kıyır ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız: Tuzlu kurabiye! Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, pastane lezzetini mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyor. İşte, muhteşem tarif!

Misafirlerinizi şaşırtacak, pastane tadında bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi tam size göre! Evde yapabileceğiniz bu lezzetli tarif, çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek. Hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Pastaneden alınmış gibi lezzetli, kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler yapmak ister misiniz? Bu kolay ve pratik tarifle, evde pastane kalitesinde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi büyüleyecek bu tarifle, çay saatlerinizi şenlendirin. 

MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef eleme adayları belli oldu! 19 Eylül Perşembe dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

MALZEMELER

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1/2 kahve fincanı sirke
1,4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın. Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin. Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.
Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.

Bu nefis tuzlu kurabiye tarifi ile pastane lezzetini evinize taşıyabilirsiniz. Kolay yapımı ve kıyır kıyır dokusuyla bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!