Aşk iddialarıyla gündeme gelen Saraçoğlu, makyajsız haliyle yaptığı paylaşımla da takipçilerinin beğenisini kazandı. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken genç oyuncuya takipçilerinden "Bebek gibisin", "Doğal mı doğal", "Afra makyajsız halin çok güzelmiş" gibi yorumlar yağdı.

1998 doğumlu Afra Saraçoğlu, ilk ve ortaöğretimini Antalya'da tamamladıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü kazandı ancak oyunculuk kariyerine odaklanabilmek için bu bölümü dondurdu. İlk kez 2016 yılında "İkinci Şans" filmiyle beyaz perdeye adım atan Saraçoğlu, Nurgül Yeşilçay'a olan benzerliğiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Engin Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat ve Engin Polat nasıl tahliye oldu? Engin Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat ve Engin Polat nasıl tahliye oldu?

Kariyerindeki ikinci filmi olan "Kötü Çocuk"ta ise Tolga Sarıtaş ile başrolü paylaştı ve bu film Saraçoğlu'nun ilk başrolü oldu. Ancak genç oyuncunun geniş kitlelerce tanınması "Fazilet Hanım ve Kızları" dizisiyle oldu. Bu dizide Ece karakterini canlandıran Saraçoğlu, her hafta performansıyla izleyicilerin takdirini kazandı. Şimdilerde "Yalı Çapkını" dizisinde Seyran karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkan Saraçoğlu, oyunculuk performansıyla olduğu kadar özel hayatıyla da gündeme geliyor.