Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Lübnan'dan ayrılmak isteyenleri, uçuş hemen olmasa veya tercih ettikleri rota takip edilmese bile kendilerine uygun herhangi bir bileti almaya teşvik ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Vatandaşların mali konuda destek alabilmeleri için büyükelçiliğe başvurabilecekleri belirtildi.

Siyah Kalp'in Sevilay'ı Leyla Tanlar kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Siyah Kalp'in Sevilay'ı Leyla Tanlar kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Hava Yolu Şirketlerinin İptalleri
Uyarıda, bazı hava yolu şirketlerinin bölgeye uçuşlarını iptal ettiği ancak ticari uçuşların devam ettiği vurgulandı. ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler nedeniyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamıştı.

Acil Durum Planı Tavsiyesi
ABD vatandaşlarının ülkeyi terk etmeyeceklerse bir "acil durum planı" hazırlamaları tavsiye edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, 1 Ağustos'ta vatandaşlarına "Lübnan'a seyahat etmemeleri" uyarısında bulunmuştu.

Artan Gerilim ve Güvenlik Önlemleri
İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilim dolayısıyla Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleştiği belirtildi. Bu nedenle ABD vatandaşlarının güvenlikleri için en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri gerektiği vurgulandı. Büyükelçilik, Lübnan'dan ayrılmak isteyenlerin mümkün olan en kısa sürede harekete geçmesini önerdi.