2024’ün ilk 5 ayında B-SUV sınıfının en çok satan elektrikli modeli olmayı başaran %100 elektrikli Jeep Avenger’ın hibrit motora sahip versiyonu da Türkiye’de satışa sunuldu.

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin haberine göre, 1.598.250 TL’den başlayan fiyata sahip Avenger e-Hybrid, ÖTV muafiyeti kapsamına da giriyor. Muafiyet kapsamındaki 891.000 TL fiyat ile Avenger e-Hybrid sahibi olunabiliyor.

Araba almayı düşünenlere kötü haber! Otomobil fiyatlarına zam geliyor: Fiyatlar ne kadar artacak? Araba almayı düşünenlere kötü haber! Otomobil fiyatlarına zam geliyor: Fiyatlar ne kadar artacak?

MHEV (mild hibrit) motor teknolojisine sahip Avenger e-Hybrid, 100 bg güç üreten 1.2 litre 3 silindirli motora sahip. Aracın 6 vitesli çift kavramalı elektrikli şanzımanı 21 kW’lık bir elektrik motoru, bir invertör ve merkezi şanzıman ünitesini barındırıyor. Aracın yakıt tüketimi 100 km’de 5.1 lt olarak belirtiliyor. Jeep, 7 ayda Türkiye’de 1000-1500 adet arasında hibrit Avenger satışı hedefliyor.

ÖTV MUAFİYETİ KAPSAMINA DA GİRİYOR

Summit donanımda otomatik kararan dikiz aynası sürüş konforunu arttırırken anahtarsız giriş ve çalıştırma, kablosuz şarj, kör nokta uyarı sistemi, 180 derece geri görüş kamerası (drone view), 360 derece park sensörleri, ısıtmalı ve katlanır yan aynalar, elektrikli açılabilen bagaj kapağı ve seviye 2 otonom sürüş standart olarak yer alıyor. Haziran ayından itibaren 1 milyon 598 bin 250 liradan başlayan fiyatlarla Jeep showroomlarındaki yerini alan Avenger e-Hybrid, limited versiyonu ile ÖTV muafiyeti kapsamına da giriyor.  Muafiyet kapsamındaki müşteriler 891 bin lira fiyat ile Avenger e-Hybrid sahibi olabiliyor.