Çarşaf böreği, ince hamuru ve bol malzemeli içi ile lezzetli bir börek çeşididir. Bu tarif, evde çarşaf böreği yapmanın en kolay yolunu sunar. Sadece 40 dakika içerisinde pişen ve bol malzemeli içi ile doyurucu bir alternatif olan çarşaf böreği tarifini denemelisiniz.

Hamuru için;

1 adet yumurta
1 çay ılık süt
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
6 su bardağı un

İç harcı için;

1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
200 gram kıyma (az yağlı)
4 adet patates

ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ

Çarşaf böreğinin hamurunu hazırlamak için; şeker ve mayayı sütün içerisinde çözdürdükten sonra unu derin bir kaseye alın ve ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra mayalı karışımı aktarın.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Yavaş yavaş karıştırdığınız karışıma tuzu ve suyu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamuru dört bezeye böldükten sonra, bezelerin üzerine örtüp yarım saat kadar mayalanması için bir kenara alın.

İç harcı için patatesleri minik küpler, soğanları yemeklik doğrayın.

Bir kapta patates ve soğanları birleştirdikten sonra kıyma ve baharatları da ekleyerek karıştırın.

Mayalanan hamuru incecik açıp, altını ve üstünü yağlayın.

İç harcı serptikten sonra iki kenardan kaldırarak tıpkı çarşaf katlarmış gibi sarın.

İki rulo oluşacak şekilde sardığınız böreği gül böreği gibi dolayarak tepsiye alın.

Tüm hamurlar bittiğinde çırpılmış yumurta ve erimiş tereyağını karıştırıp böreğin üstüne sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.