Osmancık Hükümet Konağı bahçesinde çelenk sunma töreni ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.


24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile Osmancık Asri Şehitlik Mezarlığına geçilerek, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın kabri başında dualarla anıldı.


İsmail Karataş Sağlık Meslek Lisesi tarafından Osmancık Belediye Kültür Merkezi’nde Öğretmenler Günü için program düzenlendi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Makineci, konuşmasında “Kurtuluş savaşından sonra Atatürk'e" işte memleketi kurtardınız şimdi ne yapmak istersiniz?" diye sorulduğunda, "Eğitim Bakanı olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir" diyerek, eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi ifade etmiş ve bu alanda köklü değişikliklere imza atmış, Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri ile okuma-yazma seferberliği başlatmış, Başöğretmen sıfatı ile bu seferberliğin içinde yer almıştır. Millet Mekteplerinin açıldığı tarih ve Atatürk'ün başöğretmenliği kabul buyurdukları tarih olan, 24 Kasım günü ülkemizde 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu sene 42. Yıl dönümünü kutluyoruz. Çok değerli öğretmen arkadaşlarım! Günümüz kutlu olsun.


Siyasi ve kültürel tarihimize damgasını vuran şahsiyetlere baktığımız zaman, bu şahsiyetlerin yetişmesinde öğretmenlerin ne denli rol oynadıklarını görürüz; Mevlana'yı Yunus Emre'yi Hacı Bektaş-ı Veli'yi Ahmet Yesevi’yi Mimar Sinan'ı, Alparslan'ı, Fatih'i, Yavuz'u, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştiren öğretmendir.


Öğretmenlik özel bir ihtisas mesleğidir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi yeni nesillere, yeni nesilleri de biz öğretmenlere emanet etmiştir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştirmek en büyük misyonumuz olacaktır. Bu vesile ile mesleğe yeni başlayan genç kardeşlerime başarılar diler, Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, çiçeği burunda öğretmenken şehit edilen Şenay Aybüke öğretmenimiz ve tüm şehit öğretmenlerimize, ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah'tan gani gani rahmet diler, halen hayatta olan emekli öğretmenlerimize de sağlık ve esenlikler dilerim.

Çorum'da sokak hayvanlar için kritik toplantı! Projeler ne durumda? Çorum'da sokak hayvanlar için kritik toplantı! Projeler ne durumda?


Konuşmamı Başöğretmenimiz Atatürk'ün şu veciz sözü ile bitiriyorum; Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığımız zaferler, yaptığımız öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir" dedi.
Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın gibi vatan evlatlarını asla unutmayacağını söyledi.


Aybüke öğretmen ile birlikte tüm şehit öğretmenler için Allah'tan rahmet dileyen Akpay, "Aybüke öğretmenimizin yetiştirdiği öğrenciler, bu milletin bağrından çıkan herkes bu millet için hizmet etmeye devam edecek ama kendisine bu kötülüğü yapanlar, öğretmenimizi hayatının baharında yaşamdan koparanlar ebediyete kadar lanetlenecek. Biz buna inanıyoruz. İnşallah bu millet Şenay Aybüke Yalçın gibi vatanı ve milleti uğruna şehadet ermiş tüm öğretmenlerimizi ve vatan evlatlarını hiçbir zaman unutmayacak ve bunu da her zaman kendilerini hayırla yad edecek." şeklinde konuştu.


Başta ülkemizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyen Kaymakam Akpay, geleceğe yeni nesil yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Programda İsmail Karataş MTAL öğrencilerinden Selin Akbulut’un ‘Sen öğretmensin’ isimli şiiri okumasının ardından okulların toplu albüm video sunumu, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ve aday öğretmenler adına konuşma, oratoryo gösterisi, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdim edilmesi ve emekli öğretmenler adına konuşma, solo türküler, “Dünyanın bütün çiçekleri’ şiir video sunumu, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Nursel Uluhan’ın kişisel resim sergisinin açılışı yer aldı.


Programa; Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcı Yunus Dönmez, Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nuri Uyar, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, AK Parti İlçe Başkan Vekili Sinan Gökten, CHP İlçe Başkan Vekili Yılmaz Doğan, İYİ Parti İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı, MHP İlçe Başkan Vekili Sadık Koç, Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

(Selma Çetindere)