ÖSYM'nin bugün açıkladığı 2024-KPSS Ön Lisans sonuçları, birçok aday için gelecek planlaması anlamına geliyor. Peki, sonuçlar sonrasında tercih süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

2024 KPSS önlisans tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. Kılavuz, tercihler hakkında detaylı bilgi verecek ve adayların hangi pozisyonlar için başvurabileceğini açıklayacak. ÖSYM, tercih kılavuzu yayımlandığında resmi internet sitesinden duyuruda bulunacak ve adaylar kılavuzda belirtilen tarihlerde tercihlerde bulunabilecekler. Tercih sürecine ilişkin herhangi bir açıklama geldiğinde haberimizi güncelleyerek sizlere en güncel bilgileri aktaracağız.

KPSS Önlisans Tercih Süreci Nasıl Olacak?

Adaylar, KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde tercihlerini yapacaklar. Tercih işlemleri, kılavuzda belirtilen şartlara göre gerçekleştirilecek ve adaylar uygun pozisyonlar arasından seçim yapacaklar. Tercihlerin ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacağı biliniyor.

KPSS Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Memur-Sen'den CHP'li Tahtasız'a sert tepki: 'Sorularımıza cevap verin, topu taca atmayın!' Memur-Sen'den CHP'li Tahtasız'a sert tepki: 'Sorularımıza cevap verin, topu taca atmayın!'

2024 KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilirsiniz. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilirler.