Samsun’un Ladik ilçesinde boru patlaması nedeniyle 20 gündür tarım arazilerini sulayamayan 8 kırsal mahalle sakinleri, ekili olan ürünlerinin kurumaması için Devlet Su İşlerinden (DSİ) kalıcı çözüm istiyor.

Yöre sakinleri, su borusunun patladığı yerde toplanarak taleplerini dile getirdi. Vatandaşların verdiği bilgiye göre, Ladik ilçesinde Akdağ sulama hattında Derinöz Deresi mevkisinde sürekli yaşanan boru patlaması nedeniyle 8 kırsal mahalleye tarım sulama suyu 20 gündür verilemiyor. Hava sıcaklığının normallerin üstünde seyrettiği bu günlerde pancar ve ayçiçeği başta olmak üzere birçok tarım ürününü sulayamadıklarını belirten vatandaşlar, sürekli tamir edilen ama su köylere ulaşmadan patlayan borular için DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden kalıcı çözüm istedi.

Patlayan plastik borunun bugün de tamir edildiğini ancak su tarlalara ulaşmadan borunun yeniden patladığını ifade eden mahalle sakinleri, "Derinöz Deresi mevkisinde sürekli hale gelen boru patlağı nedeniyle 8 kırsal mahalleye tarım sulama suyu verilememektedir. Hava sıcaklığının normallerin üstünde seyrettiği bu günlerde ürünlerimiz sulanamamıştır. Bin 700 metrelik mesafede suyun en basınçlı olduğu bu bölgede çelik boru kullanılmamıştır. Boruları değiştirmek yerine sürekli tamirat yapılıyor ve yine patlıyor. 20 gündür mahallelerimize su verilemedi. Bugün de patlayan borular tamir edildi. Bu süreçte 10 kez tamirat yapıldı ama yine de 20 gündür tarımsal su kullanamıyoruz. Mahallelerimiz adına muhtarlıktan dilekçelerimizi yetkililere ulaştırdık. Umarım tarımsal ürünlerimiz yanmadan sulama sorununu kalıcı olarak çözüme kavuştururlar. Yetkililerden istediğimiz kalıcı çözüm bulunması" dediler.

Akdağ Sulama Birliği: "Problem 2-3 gün içinde çözülecek"

Samsun’da 2 bin 121 riskli yapı var Samsun’da 2 bin 121 riskli yapı var

Akdağ Sulama Birliği yetkilileri ise, "Boru, 20 günde 5 kere patladı. Dere geçişi olduğu için sıkıntılı bir nokta. Birlik olarak, bakalit olan boruyu çelik boruya çeviriyoruz. 2-3 gün içinde problemi çözeceğiz" diye konuştu.

DSİ yetkilileri de vatandaşların mağduriyetini gidermek için gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi