Evde peynirli katmer poğaça yapmanın sırlarını sizlerle paylaşacağımız bu yazımızda, herkesin kolayca yapabileceği, lezzetli ve pratik bir tarif arayanların yeni favorisi olacak!

Mis gibi peynirli katmer poğaçanın kokusuyla uyanmak gibisi var mı? Sizlere özel hazırladığımız bu tarif, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek.

Peynirli katmer poğaça, hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik bir tarif. Bu yazımızda, adeta ağızda dağılan bu muhteşem lezzeti nasıl yapacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Peynirli Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
aralarına sürmek için;
125 gr eritilmiş tereyağı

i̇çine koymak için;

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

peynir

Peynirli Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın.
Yavaşça un ekleyerek ele yapışmayan, ama yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmasını sağlayın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurun ve 12 eşit bezeye ayırın.
Bezeleri açarak tabağa yerleştirin. Üzerine bir yemek kaşığı dolusu tereyağ sürün ve diğer bezeyi de aynı şekilde açarak üstüne koyun.
Bu işlemi bütün bezeler için tekrarlayın. Son bezeye yağ sürmeyin.
Hazırladığınız bezelerin üzerine bir poşet geçirin ve yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Yarım saat sonra hamuru tezgaha alıp yuvarlak bir şekilde açın.
Açılan hamuru rulo şeklinde sarın ve yaklaşık iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Her dilimin ortasını çukurlaştırın ve içine peynir koyup kapatın.
Hamuru ters çevirip, peynirli kısımları üste gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Ev yapımı peynirli katmer poğaçanın sırrını sizlerle paylaştık. Bu tarifi deneyerek kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı zenginleştirebilirsiniz. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu poğaçalar, misafirlerinizden tam not alacak. Deneyimlerinizi ve variasyonlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!