Samsun Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Amasya-Çorum etabı, Saraydüzü Kışla Binası önünden başladı. 89 sporcu, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bölgelerden geçerek 600 kilometrelik zorlu parkuru tamamlamaya çalışacak.

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Amasya Çorum Etabı Başladı

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun Amasya Çorum etabı, Saraydüzü Kışla Binası önünden başladı.

Uluslararası Katılım ve Etap Detayları

Başkan İmamoğlu, paralimpik şampiyonlarını ağırladı Başkan İmamoğlu, paralimpik şampiyonlarını ağırladı

Amasya Çorum etabına 8 farklı ülke takımı ve 17 farklı ülkeden 89 bireysel sporcu katıldı. Bisikletçilerin, Saraydüzü Kışla Binası önünden başlayarak 4 etaplık bir parkurda toplam 600 kilometre pedal çevirmeleri bekleniyor. Etaplar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Samsun, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi bölgeleri kapsıyor. Tur, 2 Eylül'de Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan Ankara’daki kurucu Meclis'te sona erecek.

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, sporculara başarılar dileyerek şu ifadelerde bulundu:

"Bisiklet Federasyonumuzun düzenlediği Kurtuluş Yolu Bisiklet Turunun ilk etabı Havza-Amasya programını tamamladık. Sporcularımızı Amasya’da misafir ettik. Bugün saat 10.30’da Amasya Çorum etabına başlayacaklar. Bu etap zorlu bir parkura sahip. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum."

Genç Bisikletçilerden Yorumlar

22 yaşındaki bisikletçi Samet Bulut, "Buradan ikinci kez start alıyorum. Bu şehri ve bu yarışı çok seviyorum. Bugün yokuşlu bir etap başlayacak, yarında aynı şekilde devam edecek. Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu.

Saraydüzü Kışla Binası önünden yapılan başlangıçla sporcular, Amasya Çorum etabına ilk adımı atmış oldu.