İlyas Ölmez, yaptığı açıklamada, “1972 yılından beri mütemadiyen karşılıksız kan veriyorum ve bir canlının canına can katmanın hazzını yaşıyorum” dedi. Kızılay’ın Alaca ilçesine gelmeye başlamasından bu yana 27 ünite kan bağışladığını belirten Ölmez, yaşının ilerlemesi nedeniyle artık kan veremeyeceği için üzgün olduğunu ifade etti. “Bir daha dünyaya gelsem bu ulvi ve hayatı bağışı yapmaktan geri kalmayacağım” şeklinde konuştu.

Kızılay’dan Teşekkür ve Madalya

Kızılay Çorum Şubesi, İlyas Ölmez’in yıllardır süregelen kan bağışlarını onurlandırmak amacıyla kendisine gümüş madalya takdim etti. Kızılay yetkilileri, Ölmez’in bu özverili ve hayati önem taşıyan bağışlarının başkalarına da örnek olmasını temenni ettiklerini belirttiler.

Sürücü ölümden döndü! 85 metre sürüklenen otomobilden mucize kurtuluş Sürücü ölümden döndü! 85 metre sürüklenen otomobilden mucize kurtuluş

Hayat Kurtaran Bağış

İlyas Ölmez’in kan bağışları, yıllar boyunca birçok kişinin hayatını kurtardı. Karşılıksız kan vermenin önemini vurgulayan Ölmez, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.