Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

1981 doğumlu olan Kerem Fırtına, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu. Oyunculuk kariyerine 2000 yılında TRT'de "Martılar ve İstanbul" adlı TV filmiyle başlayan Fırtına, Kurtlar Vadisi ve Karadayı gibi popüler dizilerde rol alarak tanındı. Fırtına, aynı zamanda HDP'nin Danışma Kurulu üyesi ve Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili adayıydı.

Kerem Fırtına Milletvekili seçildi mi?

Fırtına'nın aday olduğu İstanbul 3. Bölge; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerini kapsıyor. Ancak, Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 3. Bölge'de yeterli oya ulaşamaması nedeniyle Kerem Fırtına'nın milletvekili olma hayali gerçekleşmedi.

Yeşil Sol Parti'nin 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde elde ettiği oy oranı %8.80 oldu ve mecliste 61 sandalye kazandı. Bu seçimlerde Yeşil Sol Parti toplamda 4.791.441 oy aldı.

Oyuncu Kerem Fırtına'nın siyasi arenada aktif rol alması ve milletvekili adayı olması, onun hakkında merak edilenleri artırdı. Ancak, 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre Kerem Fırtına milletvekili olamadı. Kerem Fırtına hakkında merak edilenler ve seçim sonuçları hakkında daha fazla bilgi için sitemizi takip edin.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş