Su böreği seviyorsanız ama yapımı zor geliyorsa, bu tavada yalancı su böreği tarifi tam size göre! Kolayca hazırlanan, yumuşacık ve nefis bir lezzet sunan bu börek, kısa sürede hazır hale geliyor. Kahvaltılarınızda ya da çay saatlerinizde servis edebileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Tavada yapabileceğiniz en pratik börek tarifiyle tanışın: Yalancı su böreği! Geleneksel su böreği tadını aratmayacak bu tarif, kolay hazırlanışı ve enfes lezzetiyle sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hazırlanması sadece birkaç dakika süren bu börek, kahvaltılara ve atıştırmalıklara lezzet katacak.

Evde kısa sürede lezzetli bir su böreği hazırlamak ister misiniz? Tavada yalancı su böreği tarifiyle, su böreği lezzetini kolayca yakalayabilirsiniz. Bu pratik tarifle, dakikalar içinde yumuşacık bir börek hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Hadi, mutfağa geçme zamanı!

MALZEMELER

3 adet yufka
1 kase peynir

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Sosu için:

1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Tavada yalancı su böreği, pratik yapımı ve lezzetiyle sofralarınızda vazgeçilmez olacak. Su böreği tadını aratmayan bu tarif, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bir alternatif sunuyor. Hazırlaması kolay, yemesi zevkli bu börekle herkesi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!