Samsun polisinden İlkadım ve Tekkeköy’de farkındalık eğitimi Samsun polisinden İlkadım ve Tekkeköy’de farkındalık eğitimi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarıları sonrasında birçok ilde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Sağanak yağışın etkili olduğu bölgelerde, valilikler olumsuz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin güvenliği için tedbir kararları alıyor. Peki, Samsun'da okullar tatil mi? 1 Ekim Salı günü Samsun'da eğitime ara verilecek mi?

Samsun'da Okullar Tatil Mi?

Şu ana kadar Samsun Valiliği tarafından okulların tatil edilmesine yönelik herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Meteorolojinin bölge için yaptığı yağış uyarıları dikkate alındığında, valiliklerin durumu değerlendirmesi ve ilerleyen saatlerde bir duyuru yapması mümkün olabilir. Samsun’daki vatandaşlar ve öğrenciler, valilik tarafından yapılacak güncel açıklamaları yakından takip etmeli.

Bartın’da Okullar Tatil Edildi

Samsun ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamışken, Bartın Valiliği sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2024 Salı günü için tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Bu karar, hem resmi hem de özel okulları, rehabilitasyon merkezlerini ve özel kursları kapsıyor.

Meteorolojiden Uyarılar: Dikkatli Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde etkili olacak şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı. Bu doğrultuda, olası su baskınları, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.