İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek haksız kazanç sağlayan ve ihmalkar davranışları nedeniyle ölümlerine neden olan çeteye yönelik hazırlanan iddianamede önemli gelişmeler yaşandı. Ruhsatı iptal edilen bu hastanelerde tedavi gören bebekler ve hastalar, Sağlık Bakanlığı tarafından kamu hastanelerine sevk ediliyor.

İptal Edilen Hastanelerdeki Bebekler Kamu Hastanelerine Sevk Edildi

İstanbul’da 9, Tekirdağ Çorlu’da 1 olmak üzere toplam 10 hastanenin ruhsatları iptal edildi. Bu hastanelerde tedavi gören bebekler ve hastalar, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından kamu hastanelerine sevk edilerek güvenli bir şekilde tedavi altına alındı. Bebeklerin kuvözler içerisinde sevk edilme anı cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Özel Avcılar Hospital ve Esenyurt’taki Özel Reyap Hastanesi de ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında yer alıyor. Bu hastanelerde tedavi gören bebekler, kamu hastanelerine nakledildi. Yaşlı bir hastanın sedye ile çıkarıldığı an da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Hastaneler Kapatıldı

6 kişinin öldüğü trafik kazasında şoför kendini böyle savundu: 'Sabah güneşi gözümü aldı' 6 kişinin öldüğü trafik kazasında şoför kendini böyle savundu: 'Sabah güneşi gözümü aldı'

Çete tarafından kullanılan hastaneler, ruhsat iptalinin ardından mühürlenerek kapatıldı. Cep telefonu görüntülerinde hastanelerin kapısına mühür vurulduğu açıkça görülüyor. Sağlık Bakanlığı, hastaların güvenliğini sağlamak amacıyla hızlı bir şekilde tüm hastaları kamu hastanelerine sevk etti.