Çikolata severlerin vazgeçilmezi olan kakaolu ıslak kek, bu tarif ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı olacak. Adım adım bu lezzeti keşfetmeye hazır olun!

Yumuşacık bir dokuya ve zengin çikolata lezzetine sahip olan kakaolu ıslak kek, her çay saatinin yıldızı olmaya aday. İşte bu nefis tatlıyı hazırlamanın sırları.

Kakaolu ıslak kek, özel günlerde ve günlük atıştırmalıklarda tercih edebileceğiniz mükemmel bir tatlıdır. İşte bu lezzeti evinizde yapmanın kolay yolları.

Malzemeler:

Kek İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sos İçin:

Sofraları sallayan tarif: MasterChef’te Mapo Tofu nasıl yapılır? Sofraları sallayan tarif: MasterChef’te Mapo Tofu nasıl yapılır?

2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao

Tarifi:

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayıp unlayarak hazırlayın.
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Karışıma sütü ve sıvı yağı ekleyin, iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika, kekin üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı kekin ortasına batırın; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Bir tencereye süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyin. Orta ateşte, şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamadan ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine hazırladığınız kakaolu sosu gezdirin. Sosun kek tarafından iyice emilmesi için kekin her yerine eşit şekilde dökün.
Dinlendirme: Keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Dinlenen keki dilimleyerek servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi, dövülmüş fındık veya ceviz serpebilirsiniz.

Bu kimsenin hayır diyemeyeceği kakaolu ıslak kek tarifi ile mutfağınıza lezzet ve keyif katacak, sevdiklerinize ve misafirlerinize harika bir tatlı sunacaksınız. Hem kolayca hazırlanan hem de enfes tadıyla herkesin favorisi olacak bu keki hemen deneyin ve keyifle tüketin. Afiyet olsun!