Çorum Valisi Ali Çalgan, Mecitözü ilçesine bağlı Alören Köyü'nde bulunan ve Geç Osmanlı Dönemine tarihlenen tarihi camiyi yerinde inceledi. Vali Çalgan, kısa bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen ve dikkat çeken kalem işleri ile bilinen Alören Köyü Camii hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çalgan’ın incelemeleri sırasında Mecitözü Kaymakamı Cengiz Nayman, Çorum Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş ve CHP Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi Atiye Yaşar ile ilçe protokolü de hazır bulundu.

Tarihi Cami'nin Restorasyonu

Alören Köyü Camii, Geç Osmanlı mimarisine özgü detayları ve dikkat çeken kalem işleriyle tarihi değer taşıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla cami, eski ihtişamına kavuşmuş durumda. Vali Çalgan, bu önemli kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Çorum'un bu köyünde dayanışma şenliği Çorum'un bu köyünde dayanışma şenliği

Vali Çalgan, Mecitözü ilçesi ve çevresinde yürütülen restorasyon çalışmalarının bölgenin tarihine olan katkısının altını çizerek, yerel yöneticilerle birlikte tarihi eserin korunması ve tanıtılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.