Sağlık

Uygun şekilde pişirilmeyen ya da saklanmayan et zehirlenmeye neden olabilir

Kurban Bayramı döneminde evlere gelen etlerin doğru bir şekilde saklanması ve pişirilmesi, sağlıklı bir tüketim için kritik öneme sahip. Ancak etin nasıl saklanması ve pişirilmesi gerektiği hakkında birçok insanın bilgi eksikliği yaşıyor. Gıda Mühendisi Selen Akbulut, bu konuda merak edilenler hakkında açıklamada bulundu ve Kurban Bayramı'nda et tüketiminin püf noktalarını paylaştı.

Abone Ol

Ete bulaşan mikroorganizmaların birçoğunun hastalık yapıcı özellikte olduğunu vurgulayan uzmanlar, uygun şekilde pişirilmeyen ya da saklanmayan et ve et ürünlerinin gıda zehirlenmelerine neden olabileceği konusunda uyarıyor. Kesimden sonra etin buzdolabında...

{ "vars": { "account": "G-FCFPDN57CE" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }