Tarım ve Orman Bakanlığı'nın köfte zincirinin iki şubesinde yaptığı denetimler, yemek severlerin asla beklemeyeceği bir sonuçla sonuçlandı: Domuz eti. Olay, gazeteci Fatih Altaylı ve politikacıların da dikkatini çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlere Hız Verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan restoran ve firmaları tek tek ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık, tespit ettiği firmaları internet sitesinde halkla paylaşarak tüketicileri bilgilendiriyor. Ancak iddialara göre, domuz eti tespit edilen bir köfte zinciri, mahkeme kararı aldırarak isminin açıklanmasını engelledi.

Çorumlu Bilal Çeşitcioğlu, 360 TV 'Ben Bilirim' yarışmasında yarışacak Çorumlu Bilal Çeşitcioğlu, 360 TV 'Ben Bilirim' yarışmasında yarışacak

Mustafa Sarıgül'den Rest: "Siz Açıklamazsanız Ben Açıklayacağım!"

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de bu olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sarıgül, "Vatandaşımıza domuz etini kim yedirdi, açıklamazsanız ben açıklayacağım" diyerek yetkililere seslendi ve olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

Fatih Altaylı: "Bu Firma İçin Büyük Zarar"

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube hesabından yaptığı değerlendirmelerde köfte zincirinin yaklaşık 200 şubesi bulunduğunu ve günlük 100 ton köfte ve döner üretip sattığını belirterek, "Açıkçası bu durum, o firma için büyük zarar verebilir" dedi.

Mahkeme Kararına Eleştiri: "Bunca Firma Durduramıyor da Bunlar Nasıl Durduruyor?"

Altaylı, firmanın aldığı mahkeme kararıyla ilgili şunları söyledi: "Bunca firma durduramıyor da bunlar nasıl durduruyor? Bu çok meşhur bir köfteci. Adını veremiyoruz, yarın öbür gün tazminat davası açarlar diye de kimse veremiyor."

Köfteci Yusuf'un Avukatından Yanıt: "Bilgim Yok, İddialara Cevap Veremem"
Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu ise Gazete Pencere'ye yaptığı açıklamada, konu hakkında bilgisi olmadığını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.