Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta oynayacağı Karadağ ve İzlanda maçları öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Milli takım havuzunu genişletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kazancı, Uluslar Ligi’nin önemine dikkat çekti.

Milli Takım Hazırlıklarına Başladı

Amedspor'da taraftar Ersun Yanal'ı istifaya davet ediyor Amedspor'da taraftar Ersun Yanal'ı istifaya davet ediyor

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta oynayacakları Karadağ ve İzlanda maçlarının hazırlıklarına Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenmanla start verdi. Milli takım kampı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ceyhun Kazancı, takımın son durumu hakkında bilgi verdi.

Ceyhun Kazancı: “Grubumuzu Lider Tamamlarsak A Grubu’na Yükseleceğiz”

Ceyhun Kazancı, Uluslar B Ligi’nin ilk iki maçında 4 puan topladıklarını ve averajla lider olduklarını belirterek, Uluslar Ligi’nin önemini vurguladı. Kazancı, “Uluslar Ligi’nde önce Samsun’da Karadağ ile ardından İzlanda ile deplasmanda oynayacağız. Geçtiğimiz maçlarda 4 puan topladık ve lider durumdayız. Grubumuzu lider tamamlarsak A Grubu’na yükselecek ve Dünya Kupası elemeleri öncesinde play-off oynama hakkı kazanacağız. Samsun’da güzel bir atmosfer yakalamayı umuyoruz. İzlanda deplasmanı ise tarihsel olarak zor bir rakip oldu. Ancak bu sefer galibiyetle döneceğimize inanıyorum. 2002’den beri katılamadığımız Dünya Kupası’na bu sefer katılmayı hedefliyoruz” dedi.

Atakan Karazor Konusu ve Devam Eden Dava Süreci

Kazancı, ilk kez A Milli Takım’a davet edilen Atakan Karazor ile ilgili sosyal medyada çıkan tepkilere de yanıt verdi. Oyuncunun devam eden dava sürecine değinen Kazancı, “Atakan Karazor ile ilgili dava süreci 2022 yılından beri devam ediyor. Her birey suçlu olduğunu ispat edene kadar masumdur. Biz Atakan’ın masum olduğuna inanıyoruz. Kendisi şu anda Stuttgart’ta kaptanlığa kadar yükseldi ve Alman Milli Takımı’nın ilgisini çekti. Dava İspanya’da devam ediyor, bu nedenle daha fazla bilgi veremiyoruz. Ancak kendisine sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ceyhun Kazancı’nın açıklamaları, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi ve Dünya Kupası yolunda büyük bir kararlılık içinde olduğunu gözler önüne seriyor. Milli takımın grubunu lider tamamlaması halinde A Grubu’na yükselecek olması ve Dünya Kupası elemeleri için play-off şansını otomatik olarak kazanma ihtimali, Türk futbolseverlerin heyecanını artırıyor.