Ekonomi

Tarım başkenti Konya, 13 üründe üretim miktarı olarak Türkiye’de ilk sırada

TÜRKİYE’NİN TAHIL AMBARI OLARAK BİLİNEN KONYA OVASINDA YAKLAŞIK 1 MİLYON 89 BİN DEKAR ALANDA HUBUBAT EKİMİ YAPILMAKTA. ÜLKEDEKİ ÜRETİM ALANLARININ YAKLAŞIK OLARAK YÜZDE 7.84’LÜK BÖLÜMÜN KARŞILAYARAK KONYA’DA, 13 FARKLI ÜRÜNDE ÜRETİM MİKTARI OLARAK TÜRKİYE'DE İLK SIRADA BULUNUYOR.

Abone Ol

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovasında yaklaşık 1 milyon 89 bin dekar alanda hububat ekimi yapılıyor. Ülkedeki üretim alanlarının yaklaşık olarak yüzde 7.84’lük bölümünü karşılayan Konya’da, 13 farklı üründe...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }