Geleneksel Ege mutfağının eşsiz lezzeti zeytinyağlı fava, sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir. Bu tarifle, kuru bakla ve zeytinyağının mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı fava tarifi!

Sofralarınıza Ege esintisi getirmek ister misiniz? Zeytinyağlı fava, hem pratik hem de lezzetli bir tarif olarak karşınızda. Bu nefis tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. İşte tüm detaylar...

Zeytinyağlı fava, Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kolay yapımı ve nefis tadıyla herkesin favorisi olan bu tarif, sofralarınıza renk katacak. Adım adım fava yapımını öğrenmek için tarifimize göz atın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

MALZEMELER

2 su bardağı kuru iç bakla (kabuksuz)
1 baş soğan
½ çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
½ su bardağı zeytinyağı

TARİF

Kuru baklaları akşamdan soğuk suya ıslatın, ertesi sabah düdüklü tencere alın, sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatın, çıkan köpüklü suyu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin. (bakla seviyesinin 1 parmak altında olacak)
Soğanı 4’e bölün ekleyin. Ardından tuz ve şekeri de ekleyerek düdüklünün kapağını kapatarak 20 dakika pişmeye bırakın.
Hafif ılınan baklayı el robotundan geçirin. Pürüzsüz hale getirin. Yarım su bardağı zeytinyağını ekleyin.
Cam kaba dökerek soğutun, ardından 7-8 saat buzdolabında bekletin.
Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirin.

Bu nefis zeytinyağlı fava tarifi ile Ege mutfağının eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bu tarif, hem pratik hem de doyurucu. Kuru bakla ve zeytinyağının mükemmel uyumuyla hazırlanan zeytinyağlı fava, tüm ailenizin favorisi olacak. Afiyet olsun!